ΤΙ;

ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ 'ΔΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ!
(Και να ... κλάψεις, άμα σου βγει!)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

Τι είναι φιλία; Έχεις αληθινούς φίλους;




38 σχόλια:

τα χνάρια είπε...

Φιλία είναι η άγκυρα
μέσα στην τρικυμία
είναι γλυκιά παρηγοριά
μες την απελπισία.
Νομίζω πως έχω. Θα δείξει!

George είπε...

Είναι όταν γελάς και λυπάσαι στην κάθε καλή ή κακή στιγμή του φίλου σου. Και όλο αυτό δεν μπορεί να ξεθωριάσει καθόλου στο πέρασμα των χρόνων.

nostalgos είπε...

Φιλία είναι ένας δυνατός δεσμός. Η ζωή μου απέδειξε πως έχω.

nyctolouloudo είπε...

έχω 2 πολύ καλές φίλες και μου φτάνουν...

Κατερίνα Σταματίου - Παπ. είπε...

μεθυσμενάκι,
και περρισεύουν!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Φιλία αν ψάχνεις φίλη μου, στον 20ο αιώνα, είναι σαν ψάχνεις, βελόνα σ' αχυρώνα ...

-Τώρα πια πήγαμε 21ο αιώνα..
μάλλον το ίδιο θα πρέπει να έμεινε..

Ελπίδα είπε...

παιδίσκη μου, βελόνα στ΄άχυρα.
Αν την βρεις όμως;
Κι αν σου "κάτσει"; που λέει και η διαφήμηση.

Ανώνυμος είπε...

Φιλια ειναι αυτο που υπαρχει αναμεσα σε καποιους ανθρωπους αλλα υπαρχει και στην χαρα και στην λυπη!Εχω 2 φιλες που νομιζω οτι οτι και να μου συμβει θα ειναι εκει!

Alex είπε...

Φιλια ειναι οτι καλυτερο μπορει να συμβει στον ανθρωπο!

Ειναι οταν δυο η περισσοτερα ατομα συζητανε για τα προβληματα τους και εμπιστευονται ο ενας τον αλλον!

Ναι εχω 4 αληθινους φιλους!

Ανώνυμος είπε...

φιλια εστι να δινεις
ποτε να μη ζητας!
ποτε να μην προδιδεις αυτους που αγαπας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ!.!.!.

τα χνάρια είπε...

NASTIA, που θυμήθηκες κι εσύ ρε κορίτσι μου το λεύκωμα;
Χρόνια σου πολλά και Καλή χρονιά!
Και μια και έχεις κολλητή, να σου πω κι εγώ κάτι, (φαντάζομαι) σαν μεγαλύτερη.
Όταν ένας άνθρωπος μόνο δίνει και σε φιλία και σε αγάπη και σε οποιαδήποτε σχέση, κάποια στιγμή θα στερέψει και δεν θα έχει άλλα να δώσει. Γι' αυτό το "δόσιμο" πρέπει να είναι αμοιβαίο και πηγαίο. (Δεν συζητάω καθόλου το θέμα ζήτησης. Το να ζητάς δεν έχει νόημα.)Αλλιώς τα πράγματα είναι μονόπλευρα και δεν λέγεται φιλία. Λέγεται συμφέρον και ο άλλος θύμα.
Κι όσο για την προδοσία και το ποτέ, στο ποτέ έχω να πω, ποτέ μη λες ποτέ, και στην προδοσία, μεγάλη κουβέντα! Εξαρτάται την προδοσία και την έννοια που δίνει ο καθένας σ' αυτή την λέξη.
Κι όσο για την κολλητή, εύχομαι να έχεις στη ζωή σου πολλές, όπως τις εννοείς όμως εσύ, γιατί κι εκεί οι έννοιες αλλάζουν. Αν σκότωνε παράδειγμα έναν άνθρωπο, θα την είχες κολλητή;
Τώρα, γιατί ανέπτυξα το σχόλιό σου, δεν κατάλαβα! Λες και θα το ξαναδείς!
Της στιγμής ήταν!
Είχα μέρες να γράψω, γι' αυτό!
Να είσαι καλά που ξύπνησες το λεύκωμα για το 2009!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ,ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ!!! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ!!! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ (ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ) ΓΙ'ΑΥΤΟ!!!ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:Ο ΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ 2009'??? ΔΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΝSTIA(E+X=B.F.F.E.)...

τα χνάρια είπε...

Χαίρομαι κορίτσι μου που ξαναγύρισες!
Για πάρτη σου άνοιξα και τα σχόλια, για να μη σου την σπάνε.
Αν μου στείλουν όμως διαφημήσεις, να ξέρεις πως θα τα ξανακλείσω.
Επειδή αυτόν τον καιρό τρέχω, να ξέρεις ότι μόλις μπορώ θα σου απαντάω.
Συνήθως όσοι μας μαλώνουν ή μας λένε αλήθειες, πέρα απ' τους γονείς, σημαίνει πως νιάζονται για μας. Αλλά κι αυτό, πάλι, δεν είναι απόλυτο. Πολλές φορές υποβόσκει η ζήλεια και η προσποίηση. Αυτά όμως τα μαθαίνεις, αφού τα πάθεις. Έτσι είναι η ζωή. Γι' αυτό λοιπόν ζήσε και αγάπα όλον τον κόσμο, χωρίς επιφυλάξεις.Να είσαι σίγουρη πως θα καταλάβεις εγκαίρως το ψεύτικο.
Εννοώ ότι το μπλογκ αυτού του λευκώματος είναι παλιό και ξεχασμένο απ' όλους, ακόμα κι από μένα. Το 2008 γράφτηκαν δυο τρια σχόλια, κι εσύ του έκανες ποδαρικό για το 2009, πάνω που κλείνω όλα τα μπλογκ μου!
Άργησες λίγο να 'ρθεις...
Φιλάκια κορίτσι μου!
Γράφε ελεύθερα!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ!!!
ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ,ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ,ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΩ,ΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ Κ.Τ.Λ.,ΘΑ ΜΠΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΥΤΩ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΒΡΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΙΧΑΚΙ:
. . . . . .
Ολα περνουν και χανονται στου χρονου την πορεια.
Μα δεν περναει,δεν χανεται
η αληθινη ΦΙΛΙΑ!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ,ΦΙΛΑΚΙΑ,ΦΙΛΑΚΙΑ...

ΜΕ ΑΓΑΠΗ,
NASTIA(E+X)=B.F.F.E.)...
Υ.Γ.:ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ........

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ναστια, αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν! Δυστυχώς! Να είσαι καλά!
Φιλάκια! Χαίρομαι που σε απασχολεί κυρίως το θέμα φιλία! Εγώ έχω κολλήσει στο θέμα υγεία. Αυτό είναι πιο δύσκολο και δυσεύρετο.
Να είσαι πάντα γερή και ευτυχισμένη!

καλομοιρα είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ.
ΕΠΕΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΩΣ Μ'ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ
ΕΓΩ ΑΝ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΤΟΘΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΘΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙ

sofiana είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ

fairy είπε...

Εύκολο να την αποχτίσεις και δύσκολο να την κρατήσεις!!!

soblacky! είπε...

φιλια λεξη ιερη φιλια λεξη θεια παρτε για παραδειγμα ελλαδα+τουρκια

Ανώνυμος είπε...

φιλια λεξη ιερη φιλια λεξη θεια παρτε για παραδειγμα ελλαδα + τουρκια

Ιλιάδα είπε...

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς φίλους.!
Ναι έχω!!!

joanna_paoki είπε...

loipon egw pistevw pws i filia einai dwro kai osoi tin exoun einai tixeroi....egw pistevw pws exw mia dinati filia edw kai 9 xrwnia!vevea twra isws aimaste ligo apomakrismenes...........

Ανώνυμος είπε...

..απο μια φιλη για σας που πιστευετε στη φιλια..απο κυπρο..δεν πιστευω οτι υπαρχει φιλια..μονο συμφερον..να γνωριζεις καποιο ατομο για 17ολοκληρα χρονια,και να εμπιστευεται τα λαθος ατομα, αυτο ειναι ανοησια..το σωστο ειναι κανε φιλουσ αλλα ποτε κολλητους..αυτο σε σκοτωνει..σε μαχαιρωνει πισωπλατα..!!..μοιραιο λαθος..

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. είπε...

Καλή μου, Κυπριοπούλα, μη στεναχωριέσαι! Έτσι είναι να συμβούν κάποια πράγματα. Δεν ξεκινάει κανείς με πρόθεση να προδώσει ή να πληγώσει. Αυτό βγαίνει στην πορεία κι όλοι μας έχουμε πληγωθεί απ' την φιλία. Μη λυπηθείς όμως τα 17 χρόνια! Δε μπορεί να ήταν ψεύτικη! Αδύνατη στιγμή της φίλης σου, μπορεί!
Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, γι' αυτό συμβαίνουν αυτά. Σκέψου μόνο πως δεν ταιριάζατε στα ζύγια! Εσύ είχες μεγαλύτερο βάρος κι αυτό σε τιμά! Να ελπίζεις πως η φίλη σου κάποια στιγμή θα καταλάβει το λάθος της και θα επανορθώσει. Μπορεί ν' αργήσει, αλλά μην την κατηγορείς! Κάποιοι άνθρωποι αργούν να φτάσουν το δικό μας βάρος... κάποιοι άλλοι, μπορεί να έχουν παραπάνω από μας.
Στο ζύγι είναι το πρόβλημα!
Συγγνώμη που άργησα, αλλά μέχρι να βρω ποιος κωδικός είναι εδώ, φέξε μου και γλύστρησα!

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. είπε...

Κυπριοπούλα μου, πριν βιάστηκα, γιατί με διέκοψε ένα τηλέφωνο.
Σ' ευχαριστώ που ήρθες σ' αυτή τη γωνιά!
Έφτασα 50, μα θέλω να ξαναδώσω ζωή σ' αυτό το μπλογκ, τώρα που τα χρόνια και η ζωή πάνε να πνίξουν το παιδί που κρύβω μέσα μου.
Θα το ξαναπάρω μαζί μου και να θυμάσαι πως εσύ ήσουνα η αφορμή.
Σ' αγαπάω εγώ, για όσο θέλεις! Άντε! Μέχρι να γυρίσει η φίλη σου! Δε μ' αρέσει να χώνομαι στις φιλίες, γι' αυτό κι όταν βλέπω πως οι φίλοι μου δένουν περισσότερο μεταξύ τους, απομακρύνομαι και τους καμαρώνω! Ξέρεις ποιο είναι το κακό στους φίλους κι εγώ δεν το αντέχω; Θέλουν αποκλειστικότητα!Εγώ αυτό δεν το αντέχω! Θέλω να είναι όλοι μαζί ενωμένοι και να χαίρονται πράγματι για την χαρά του άλλου ή να λυπούνται μαζί!
Αυτό, ομολογώ, δεν το βρήκα στις γυναικείες παρέες. Στην άλλη ζωή παρήγγειλα να γεννηθώ άντρας, να δω!
Φιλάκια της και μάλλον θα τα ξαναπούμε!

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. είπε...

Συμφωνώ στο "κόλλημα". Αυτό το κόλλημα όταν φτάσει στα όρια και το ξεπεράσει, τότε που χάνεται η εκτίμηση και ο σεβασμός προς την φίλη, γράφεται και ο επίλογος κι ας αργήσει να φανεί. Σύντομα θα έρθει.
Αφού σκέφτομαι τώρα, μετά τα 50, στους νέους ανθρώπους που θα γνωρίσω (γιατί μετά από πολλά λέγεται φίλος), να τους λέω προκαταβολικά, "προσοχή μην πέσετε στα μάτια μου!"
Εγώ θα σας έχω πάντα ψηλά, αλλά μετά... θέλει πολύ κόπο για να ξαναανεβείτε!
Ού, Κυπριοπούλα μου, πόσα έγραψα!
Άμα το πάρω και μαζί μου, γράψε αλίμονο! Θα θέλω γραμματέα!

nikoleta είπε...

Mesa sto bourko tis zwhs
mesa stin amartia
upirxe ena aisthima
pou legetai filia.
Einai toso eukoli
san le3i na tin peis
ma toso diskoli
ston kosmo na tin breis...

Butterfly είπε...

Δεν χρειάζεται ανάλυση!! Φιλία είναι τα πάντα! Έχω αληθινούς φίλους..λίγους αλλά αληθινούς!

Ανώνυμος είπε...

Ime erwtevmeni me ena agwri edw ke pollus mines.... afto to agori... prin liges meres... estile minima sto kinito STIN KALYTERI MOY FILI... tis ipe oti ine erwtevmenos mazi tis... i fili mou... irthe stenaxwrimeni ke mou ti ipe... ke den lew,,, kala ekane ke mou t ipe... omws tin stigmi pou mou to ipe... ta matia mou dakrysan... giati me ekino to agori... IMUN-IME-ke THA IME E-R-W-T-E-V-M-E-N-I....stin zwi mou mexri tora... mia fora eniwsa toso erwtevmeni... ton agapaw alithina ke den kserw pws tha ton kseperasw.... me tin fili mou... POTEE den tha tsakwthw gia ena agwrii... fisika... den ine ena APLO agwri... ine to agwri me to opoio ime ERWTEVMENI... ke ton agapaw pragmatikaa... den fteei omws i fili mou pu tin agapaei...

Ανώνυμος είπε...

ειμαι 13, και ειμαι και εγω απο κυπρο.Με την Αγγελικη, ημασταν φιλες απο 2-3 χρονων, στο νηπηαγωγείο όλη μερα μαζι. ηρθε όμως το δημοτικο... στην πρώτη ταξη, σμίξαμε με καινούργια παιδιά. Η Αγγελική ήθελε μόνο να είναι διάσημη από μικρη. τα διαλήμματα, πήγαινε συνέχεια με ενα αλλό κοριτσι που δεν θελω να πω το όνομα της.τα πρώτα δύο χρόνια του δημοτικού πέρασαν με πολλούς τσακωμούς μεταξύ εμένα και της Αγγελικής. στην τρίτη τάξη, ευτυχώς για εμένα, χωρίστηκε η τάξη μας και έτσι έμεινα εγώ με την Αγγελική, και έφυγε το άλλο το κοριτσι και πήγε στην άλλη ταξη. τοτε χάρηκα πολύ!! μια κίνηση της Αγγελικης όμως, με έκανε να στεναχωρηθώ αφάνταστα και να αρχισω να κάνω παρέα με άλλα κοριτσια.Η Αγγελική την δέυτερη μέρα του σχολειου, π΄ρε την τσαντα της και πηγε στην άλλη τάξη. Ομως δεν την δεχτηκαν και ετσι χάρηκα πολυ.Τα υπόλοιπα χρόνια μεχρι την έχτη τάξη, ενα κορίτσι μπήκε αναμεσα μας, και την μια φορά εκανε παρέα με εμενα και οχι την αγγελική και την άλλη με την αγγελικη και όχι εμένα. Όμως και εγω και η Αγγελικη αργισαμε πάρα πολυ να το καταλαβουμε αυτο και να καταλάβουμε πως το μόνο που ήθελε αυτό το κορίτσι ήταν να μας κοροιδέψει. Με την Αγγελική την τελευταία χρονια του δημοτικου, δεν είχαμε σχεδόν καθόλου επαφες, μόνο ένα καλημέρα το πρωί, και λίγο να μιλάμε στο αυτοκίνητο την ώρα που σχολαναμε(επειδή σχολάναμε μαζι). τώρα πια, είμαστε γυμνάσιο... εχουν χωρίσει τελείως οι δρόμοι μας. Ειδικά ο δικος μου γιατί πήγα σε διαφορετικό γυμνασιο από ΟΛΟΥΣ τους συμμαθητες και τισ φίλες μου. Στην αρχη της σχολικής χρονιας, ήθελα να φυγω και να παω στο γυμνασιο όπου πηγαιναν οι φίλες μου. Ομως έκανα λάθος! Στο γυμνασιο βρήκα τις πραγματικές μου φίλες!!Με την αγγελική κρατάω μια πολύ καλη σχεση, μια φορά καθε δυο εβδομάδες βρισκομαστε η μια στο σπίτι της άλλης. Λεμε τα νέα μας και περνάει η ωρα. Κρατάω όμως με όλους μου τους φιλου/ες καλες σχέσεις... Ακόμη και με εκείνους που προσπαθησαν πιο παλια, να μου χαλάσουν την φιλία μου με την Αγγελική.... το καλό πιο είναι?? Στο γυμνάσιο με αγαπουν πραγματικα και με εβαλαν στην παρεα τους χωρις να μου εχουν εμπιστοσύνη. Εγω και ακόμη 5 κορίτσια, εχουμε δημιουργήσει την παρέα μας.Είμαστε συμπαθητικοι σε όλους και όλοι μας αγαπάνε.
Ευχαριστω οσους διαβάσουν την ιστορία μου και σχολιάσουν....

Ανώνυμος είπε...

Η φιλία είναι ένα δυνατό συναίσθημα.Έχω τους καλύτερους φίλους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω για σας αλλα εγω σημερα ανακαλυψα οτι 2,5 χρονια και καλα ''φιλιας'' πηγαν στραφι και δεν ειμαι και στα καλυτερα μου

Ανώνυμος είπε...

3 χρονια φιλιας κ για για μια χαζομαρα τα διαλυσαμε ολα!! οταν το εμεις γινεται εγω κ κανεις δεν υποχωρει το τελος ειναι κοντα..

Ανώνυμος είπε...

Φιλία λέξη ιερή,φιλία λέξη αγία,που βρίσκεται στα λευκώματα και όχι στα βιβλία!!!!!!afiervmeno sto kollitari mou

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς όχι όμως νοιάζονται για εσένα όπως οι δικοί μου οποτε ;;

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λαθος δεν είναι όλοι ίδιοι εγώ έχω κολλητή και δεν σε πρωδιδουν όλοι οποτε ;;

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λαθος υπάρχουν κολλητοί τι εννοείς εσύ υπάρχουν φίλοι που δεν θα σε πρωδοσουν και θα είστε όλο δεμένοι οποτε ;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν σε εμπιστεύονται οι πραγματικοί φίλοι έχουν εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλον γιατί δεν έχετε ;;